INTREBARI SI RASPUNSURI DESPRE SCHIMBAREA FURNIZORULUI DE ENERGIE

CAT MA COSTA SA SCHIMB FURNIZORUL DE ENERGIE?

free-vector-stylized-dollar-bill-money-clip-art_108873_Stylized_Dollar_Bill_Money_clip_art_hightSchimbarea furnizorului de energie nu implica nici un cost pentru consumator. Intreaga procedura este gratuita, garantat prin lege. Noul furnizor de energie electrica este obligat sa se ocupe de pasii necesari schimbarii furnizorului, gratuit, pentru tine.

DACA AM DATORII LA ACTUALUL FURNIZOR DE ENERGIE?

CheckMarkAcest fapt nu te impiedica sa schimbi furnizorul de energie. Legea prevede ca poti incheia un contract de furnizare a energiei cu alt furnizor, chiar daca ai facturi neachitate la actualul furnizor. Atentie! Asta nu inseamna ca furnizorul la care esti restant nu poate lua masurile legale necesare pentru a recupera datoriile.

EXISTA RISCUL SA RAMAN FARA ENERGIE?

niB7arMKTAcest lucru nu se poate intampla. Trebuie sa stii ca noul furnizor va utiliza aceleasi cabluri, acelasi contor si mijloace fizice pe care le utilizeaza si actualul tau furnizor de energie. Deci, nu va exista nici un risc sa ramai fara energie electrica sau sa ai parte de intreruperi de energie. Activitatea ta se va desfasura neafectata.

CAT DUREAZA SA SCHIMB FURNIZORUL DE ENERGIE?

durata schimbare furnizor energieSchimbarea furnizorului de energie dureaza 21 de zile de la data deciziei de a schimba furnizorul, decizie pe care o exprimi prin transmiterea unei notificari tip catre furnizorul actual de energie. O data transmisa aceasta notificare, noul furnizor cu care ai decis sa colaborezi va face toate demersurile pentru a asigura schimbarea furnizorului de energie.

DACA SE SUPARA PE MINE ACTUALUL FURNIZOR DE ENERGIE?

smiley_angryNu are decat. Inseamna ca ii este frica de competitie. In orice caz, nu iti poate pune bete in roate in procesul de schimbare a furnizorului de energie. Mai mult, s-ar putea sa iti ofere un pret sau conditii de furnizare mai bune, doar ca sa nu pleci la alt furnizor. Tu oricum ai doar de castigat!

SI DACA NOUL FURNIZOR DISPARE DE PE PIATA?

Hand-thumbs-up-like-2-iconNu ai de ce sa iti faci griji. Legea este de asa natura incat daca noul tau furnizor nu face fata conditiilor din piata si dispare, tu nu vei avea probleme in alimentarea cu energie, deoarece in cel mai rau caz vei fi preluat de catre un Furnizor de Ultima Instanta, pe care il vei putea schimba din nou oricand vei dori. Oricum, vei fi mereu alimentat cu energie electrica.

SI DACA NOUL FURNIZOR VA MARI PRETUL LA ENERGIE?

eco_green_growth_11Trebuie sa stii ca pe intreaga perioada contractuala, furnizorul nu are dreptul sa iti modifice pretul energiei. Singurele modificari de pret intervin doar la componentele de pret ce tin de transportul de energie, distributia energiei, certificate verzi si altele asemenea, a caror valoare este stabilita periodic de catre ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei). Aceste modificari nu tin de furnizorul tau de energie, si nu sunt influentate de el. Iar daca la reinnoirea contractului de furnizare, nu mai esti multumit de pret, poti oricand sa schimbi furnizorul cu altul nou, care iti ofera servicii si preturi mai bune.